Categories: Pratik Bilgiler

Habeş Kedisi ve Bakımı

Habeş Kedisi Bakımı

Bu çocuğun bakımı sahibini yormaz. Yoğun bir iş temposuna sahipseniz bile, bir Habeş kedisiyle dostluk edebilirsiniz. Kısa tüyleri sürekli taranmayı ve bakım yaptırmayı gerektirmez. Etrafa dağılan kedi tüyleriyle de karşılaşmazsınız. Haftada bir kez taransa da bu küçük dostunuz için yeterli olacaktır. Kulakları için aynı şeyi söylemek pek mümkün değildir. Elma sirkesini ılık suyla karıştırıp, hassas bir bez (pamuğu tercih edebilirsiniz) aracılığıyla kulaklarını en az üç günde bir temizlemelisiniz. Bu sayede herhangi bir rahatsızlıkla karşılaşmadan dostunuzu korumuş olursunuz. Tabi elma sirkesi tek çözüm değildir, değişik temizleme önerileri için bir veterinere danışabilirsiniz. Dişlerinin fırçalanması, Habeş cinsi kediler için önemlidir.

Ağız sağlıklarına dikkat edilirse yaşanabilecek sorunları en aza indirebiliriz. Tırnak bakımları ise ortalama iki haftada bir kez düzenli olarak yapılmalıdır.  Göz kenarı çapaklanmaları için de gereken aralıklarla temizlik işlemi yapmanız yararlıdır. Bu sayede hem küçük dostunuzun o keskin bakışlarının kaybolmamasını hem de Habeş kediniz göz enfeksiyonu kapmamasını sağlarsınız.  Habeş cinsi kediler, fazla bakım ihtiyacı duymazlar. Belirli zaman aralıklarındaki periyodik harcamalar, sizin kendi bütçenize göre ayarlayabileceğiniz oranlarda olur. Bunun yanında ise kalıtımsal hastalıklara karşı kontrolleri yaptırılıp, bir veterinere götürmeniz Habeş kedileri için önemlidir.  Habeş kedisi, kesinlikle beslenmesine dikkat edilmesi gereken bir türdür. Genetik olarak büyük bir çoğunluğu böbrek yetmezliği yaşamaktadır. Bu nedenle küçük dostunuz için seçtiğiniz mamalar, kesinlikle veterinerden aldığınız tavsiyeye göre alınmış olmalıdır.

Habeş Kedisinin Beslenmesi

Eğer mama kullanımı sırasında kaka renginde bir değişim ya da Habeş kedinizin normal olmayan davranışlarına tanık olduysanız (sancı, halsizlik) hiç beklemeden bir veterinerden yardım almalısınız. Habeş kedisi fazlasıyla uykusuz kalmayı başarabilen bir kedi türüdür. Durmadan etrafa neşe saçar, yorulmadan oyundan oyuna koşar. Uyuyacağı zaman ise kedi yatağının bulunduğu kısmın temiz ve havadar olmasını ister. Yatağından çok uzak bir yere koyulmaması, mama ve su kabının yakınlarında olmasını onun için idealdir. Habeş kedisi oldukça titizdir. Kirli kum kabının içine asla tuvaletini yapmaz. Bu sebepten, kum kabının sıklıkla değiştirilmesi yararlıdır.

Originally posted 2020-10-28 13:30:14.

Kedi Bilgisi

Recent Posts

EVİNİZİ PAYLAŞABİLECEĞİNİZ 16 KEDİ CİNSİ

EVİNİZİ PAYLAŞABİLECEĞİNİZ 16 KEDİ CİNSİ Kedi cinsleri tüy, karakter, beslenme ve davranış gibi özelliklere bağlı değişkenlik…

14 saat ago

5 Adımda Kedilerin Maması Nasıl Değiştirilir?

5 Adımda Kedilerin Maması Nasıl Değiştirilir? Mamayı değiştirmek aniden bir kedinin sindirim sistemine zarar verebilir…

1 gün ago

Kedilerin Beslenmesinde 6 Altın Tavsiye

Kedilerin Beslenmesinde 6 Altın Tavsiye Sizlerle beraber yaşamaya başladıktan sonra ailenizin bir ferdi olan kedilerin…

2 gün ago

Kedilerde Araba Tutması

Kedilerle Araba Yolculuğu Birçok kedi sahibi araba yolculuğu sırasında garip seslerin ardından kusmukla karşılaşmaktadır.Gidecekleri yere…

2 gün ago

Enjoy Kedi Maması

Enjoy Kedi Maması Türkiye’de kedi sahiplerinin ve yanı sıra sokak kedilerini besleyen kişilerin en çok…

3 gün ago

Kedi ile Seyahat

Kedi ile Seyahat Kedi ile seyahat etme rehberimize hoşgeldiniz. Kediniz ile seyahat etmek zor olabilir.Çoğu…

3 gün ago