Categories: Uncategorized

Scottish Fold Kedi Irkı

Scottish Fold Kedi Irkı

Adından da anlaşıldığı gibi İskoçya’ya özgü ve ilk defa orada keşfedilmiş olan bir kedi cinsidir. Çiftlik sahibi bir çiftçinin tamamen tesadüf eseri keşfettiği bir kedi cinsi olarak kabul edilmektedir. 1980’li yıllarda kedinin bir ırk olduğu resmi olarak da kabul edilmiştir. Farklı yüz hatları ve özellikle de en dikkat çekici özelliği olan kulakları ile diğer kedi türlerinden tamamen ayrılmaktadır. Kulakları motasyonal etki dolayısı ile küçük ve kısa olduğu gibi içe doğru kıvrıktır. Scottish kedi ırkı için en belirleyici özelliklerden birisi de yapısal formu dolayısı ile doğal olarak kulaklarıdır.

Scottish Kedi Vücut Özellikleri ve Renkleri

Scottish kedi ırkında tüy yapısı temel olarak kısadır. Ancak son derece sıra dışı bir kedi ırkı olmasından mütevellit Scottish Fold kedi ırkında oldukça uzun mu uzun tüylere sahip olanları da bulunmaktadır. Kısa tüylülerinin yanı sıra uzun tüylü olanları için Longhair Scottish Fold yani uzun tüylü Scottish Fold şeklinde bir isim verilmektedir. Bununla birlikte uzun ve kısa tüylü olan Scottish Fold kediler farklı bir ırk olarak değerlendirilmeyerek, tek bir çatı altında toplanmıştır. Scottish Fold kedileri genel olarak gri ve buna yakın tonlarda tüy rengine sahiptir. Ancak bu kesinlikle bir sınırlama değildir. Zira çok farklı renklerde Scottish Fold kediler bulunmaktadır. Göz renkleri ise ağırlıklı olarak kehribar renktedir.

Scottish Kedi Ne Kadar Yaşar?

İskoç kedisi veya diğer adı ile Scottish kedi ırkının diğer kedi türlerinden tamamen farklı bir fizyolojiye sahiptir. Özellikle de diğer kedi türlerinin güçlü fizyolojilerine nazaran Scottish Fold çok daha hassas bir vücuda sahiptir. Bu nedenle de diğer kedilere göre hastalıklara karşı daha fazla risk ve daha fazla potansiyel taşımaktadır. Konjenital osteoditrofi, polikistik böbrek hastalığı ve kulak sorunları en yaygın görülen hastalıkları arasında yer almaktadır. Ancak bu hastalığa karşı fazlasıyla riskli olan vücut özelliklerine rağmen olağan bir şekilde bir Scottish Fold kedisi 13 yıl ile 15 yıl gibi bir ömre sahip olabilmektedir. Bu açıdan hastalıklarının oluşturduğu dezavantajları ortadan kaldırmaktadır.

Originally posted 2021-01-22 13:14:36.

kedibilgisi

Recent Posts

EVİNİZİ PAYLAŞABİLECEĞİNİZ 16 KEDİ CİNSİ

EVİNİZİ PAYLAŞABİLECEĞİNİZ 16 KEDİ CİNSİ Kedi cinsleri tüy, karakter, beslenme ve davranış gibi özelliklere bağlı değişkenlik…

12 saat ago

5 Adımda Kedilerin Maması Nasıl Değiştirilir?

5 Adımda Kedilerin Maması Nasıl Değiştirilir? Mamayı değiştirmek aniden bir kedinin sindirim sistemine zarar verebilir…

24 saat ago

Kedilerin Beslenmesinde 6 Altın Tavsiye

Kedilerin Beslenmesinde 6 Altın Tavsiye Sizlerle beraber yaşamaya başladıktan sonra ailenizin bir ferdi olan kedilerin…

2 gün ago

Kedilerde Araba Tutması

Kedilerle Araba Yolculuğu Birçok kedi sahibi araba yolculuğu sırasında garip seslerin ardından kusmukla karşılaşmaktadır.Gidecekleri yere…

2 gün ago

Enjoy Kedi Maması

Enjoy Kedi Maması Türkiye’de kedi sahiplerinin ve yanı sıra sokak kedilerini besleyen kişilerin en çok…

3 gün ago

Kedi ile Seyahat

Kedi ile Seyahat Kedi ile seyahat etme rehberimize hoşgeldiniz. Kediniz ile seyahat etmek zor olabilir.Çoğu…

3 gün ago