Beslenme

Kaliteli Kedi Maması İçerisinde Olması Gerekenler Neler?

Kedilerin düzgün ve sağlıklı beslenebilmeleri için kedi mamaları oldukça önemli bir konumda bulunuyorlar. Kedi maması birbirinden ayrılarak satışa sunulan ürünler olmalarıyla beraber aynı zamanda farklı özellikleri bulunduruyorlar. Her kedi maması aynı seviyede olmadığından dolayı, kedi maması seçimi yapılırken her zaman özenli davranılması gerekir. Kaliteli kedi mamaları kedilerin sağlığına ve beslenmelerin pek çok açıdan avantaj kazandırır.

Kaliteli Kedi Maması İçerisinde Olması Gerekenler Neler?

Kaliteli kedi maması sınıfında yer alan mamaların beraberinde getirdikleri avantajlar sayesinde kediler daha sağlıklı bir şekilde beslenme alışkanlığı kazanabilirler.

Kolay Sindirilir

Kaliteli kedi mamalarının en önemli özelliği kolay sindirilir olmalıdır. Kediler için kolay sindirim sayesinde, huzursuzluk oluşumunun önüne geçilmesi mümkündür.

Deri Sağlığı

Kedilerin deri sağlığı mamalarla doğrudan ilişki içerisindedir. Kaliteli kedi mamaları sayesinde deri sağlığı kedilerde çok iyi bir seviyeye getirilebilir. Parlak bir deriye mamalar sayesinde sahip olabilen kediler taranma konusunda kolaylık sağlarlar.

Kemik Yapısı Gelişimi

Özellikle yavru kediler için kemik yapısı oldukça önemlidir. Kaliteli mamalarla beslenen kedilerin kemik yapısı ve eklem yapısı güçlü bir şekilde oluşturulur.

Düşük Magnezyum Oranı

Yetişkin kedilerin yaşadığı en büyük problemler üriner sistemde meydana gelen problemlerdir. Magnezyum seviyesi yüksek olan kedi mamalarında üriner kanalda pH açısından olumsuz etkiler görülebilir. Düşük magnezyuma sahip olan kaliteli kedi mamaları sağlık sorunlarının oluşmasını engelleyici etkiye sahiptir.

Originally posted 2020-12-10 22:26:57.

kedibilgisi

Recent Posts

KEDİLERDE BESLENME : BİLMENİZ GEREKENLER

KEDİLERDE BESLENME : BİLMENİZ GEREKENLER KEDİLERDE BESLENME : BİLMENİZ GEREKENLER İster genç, ister yetişkin: Kedinizi…

14 saat ago

Kedinizin Daha Sağlıklı Olması İçin;Beslenme

Kedinizin Daha Sağlıklı Olması İçin;Beslenme Bu makalemizde kedinizin sağlığı için beslenme durumunu ele alacağız. İyi…

1 gün ago

Genç Kedilerde Bakım

GENÇ KEDİLERDE BAKIM Bu makalemizde genç kedilerde bakım hakkında ki durumları inceleyeceğiz. Kediler, kendi tüyrlerini…

2 gün ago

Kediniz İçin Sağlık İpuçları

Kediniz İçin Sağlık İpuçları Her kedi sahibi, kedisinin formda ve sağlıklı kalmasını ister. Bu yüzden,…

2 gün ago

Mutlu Kedi İçin En İyi On Püf Noktası

Mutlu Kedi İçin En İyi On Püf Noktası Bu makalemizde mutlu kedi için neler yapılabilir…

3 gün ago

Kedinizin Beslenme Biçimini Değiştirmelimisiniz?

Kedinizin Beslenme Biçimini Değiştirmelimisiniz? Bu makalemizde kedinizin beslenme biçimi ne zaman değiştirilmelidir konusunu ele alacağız.…

3 gün ago