Sağlık

Kedimin Gözleri Neden Sulu ?

Kedimin Gözleri Neden Sulu ?

Bu makalemizde kediminiz gözleri neden sulu? adlı konuyu inceleyeceğiz.

Kedinizin  gözündeki kaplama, kedinizin sağlıklı  kalmasında önemli bir rol oynar.   Gözyaşı filmi olarak bilinen bu katman, döküntüleri giderir. Gözlerini nemli tutar ve besin sağlar. Aynı zamanda bakteri ile savaşır. Bazen bu sulu akıntı, kedinizin gözlerinin sağlığına yönelik bir tehdit karşısında tam mücadele modunda olduğunun bir işaretidir.   Çoğu zaman , küçüktür ve kendi kendine düzelir. Ancak bu işaretleri görürseniz, hayvan veterinerlerinde bir kontrol noktası vardır. Gözlerinin etrafındaki dokular iltihaplı ve kırmızı mı? Bunu bir veya iki gözünde, sulu bir deşarjla birlikte görürseniz, kediniz konjonktivit geçirme şansı yüksektir. bunu ise takma adı pembe göz olarak biliyor olabilirsiniz. Kediler için en yaygın göz problemi. Bir enfeksiyon, alerji veya hatta toz bile buna neden olabilir. Bu bulaşıcı bi hastalıktır , bu yüzden çoğu kedi hayatında en az bir kere yaşar. Her yaşta alabilirler ve en sık en genç hayvanları etkilemektedir.   Feline herpes virüsü ayrıca pembeye neden olur. Kedinizi bundan korumak için çekim yapabilirsiniz , ancak yavru kediye sahip iseniz  onu alabilirsiniz. Eğer kediniz virüsü kaparsa, ömür boyu enfekte olmuş demektir. Ancak aşısı kedinizin  semptomlarını azaltabilir. Kedinizin stresini hafifletmek alevlenmeleri önleyebilir. Uçuk ile ilgili pembe göz salgını varsa, hayvan veterineriniz sizlere kullanmanız için antibiyotik ve antiviral ilaç yazacaktır.   Pinkeye genellikle tedavi görmeden temizlenir . Kedinizde akıntı görürseniz ve kediniz acı çekiyorsa, onu mutlaka veterinere götürün. Daha ciddi bir sorunun belirtilerine neden olmadığından emin olmak zorundayız.Sorunu akıntı yapışkan mı yoksa sarı mı tespit edilmeli , var ise kedinizin muhtemelen bir enfeksiyonu var. Laboratuar testleri veterinerinizin soruna neyin neden olduğunu bulmasına yardımcı olabilir.Temiz sümük, kedinizin bir virüsü olduğunu gösterir. Bu sayede veteriner beklemenizi ve bir veya iki hafta içinde kendi kendine temizlenip temizlenmediğini görmenizi söyleyecektir. Yeşil ya da sarı mukus bakteriyel bir enfeksiyona işaret eder. Bu sayede kedinizi  tedavi etmek için antibiyotik göz damlaları veya merhem ile müdahale edebilirsiniz..

Originally posted 2020-11-12 13:12:55.

kedibilgisi

Recent Posts

Kedilerde Besin!

Kedilerde Besin! Bu makalemizde kedilerde besin! isimli konuyu inceleyeceğiz. Birçok ev kedisi, sahiplerinin kendilerine verdiği…

9 saat ago

KEDİMİZİ NEDEN YANLIŞ EĞİTİYORUZ ?

KEDİMİZİ NEDEN YANLIŞ EĞİTİYORUZ ?   Bu makalemizde kedimizi neden yanlış eğitiyoruz konusunu ele alacağız.…

22 saat ago

Kedimizin Bölgesel Saldırganlığı Hakkında Ne Yapabiliriz ?

    Kedimizin Bölgesel Saldırganlığı Hakkında Ne Yapabiliriz ? Kedilerin bölgesel saldırganlığı ile başa çıkmak…

1 gün ago

Kedilerde Diş Bakımı

Kedilerde Diş Bakımı Diş hastalıkları günümüzde en sık görülen kedi hastalıklarıdır ve tedavi edilmezse kediniz…

2 gün ago

Kedilerde Cilt Problemleri

Kedilerde Cilt Problemleri Cilt problemleri kedilerde çok yaygındır. Parazitlere, alerjilere, bakteriyel ve fungal enfeksiyonlara, tümörlere…

3 gün ago

Kedi Gribi nin Önlenmesi

Kedi Gribi nin Önlenmesi Kedi gribi, insandaki gripten farklı değildir. Boğaz ağrısı, burun akıntısı, hapşırma…

3 gün ago