Sağlık

Kedilerde Halsizlik Sebepleri

Kedilerde Halsizlik Sebepleri

Kedilerde görülen sağlık sorunlarının baş sırasında halsizlik yer alıyor. Kedilerde halsizlik sebepleri farklı değişkenlere bağlı olarak görülebiliyor. Kedilerde halsizliğin oluşumuna zemin hazırlayabilecek faktörlerin bilinmesi sayesinde, hangi sebeplerden dolayı halsizliğin oluştuğu da rahatlıkla gözlemlenebilir.

Kedilerde Halsizliği Oluşturan Etkenler Neler?

Sizlerde kedim çok halsiz diyenlerdenseniz gelin nedenlerine beraber bakalım;

Beslenme Değişiklikleri: Kedilerin beslenmesinde düzenli olarak aynı mamaların kullanılması önemlidir. Mama değişimleri genel olarak kedilerin sevmediği bir durumdur. Ev kedileri için özellikle aynı mamanın kullanımı bir beslenme alışkanlığı haline geldiğinden dolayı, değişiklik durumlarında hassasiyet gösterebilme durumunda olabilirler. Farklı besinler, bozuk gıdalar ve daha farklı beslenme değişiklikleri sebebiyle kedilerde halsizlik durumu söz konusu olabiliyor.

Parazitler: Parazitler, kedilerin halsiz olmasında önemli rol oynayan etkenlerdir. Özellikle sürekli olarak parazit muayenesi yapılmayan kedilerde halsizlik seviyesi daha şiddetli görülebilir. Veteriner tarafından düzenli parazit kontrolü sayesinde halsizlik oluşumunun önüne geçilebilir.

Ağız ve Diş Sorunları: Kediler, ağız ve dişlerde meydana gelen problemlere karşı hassastırlar. Kedilerde halsizliğin oluşumunu tetikleyebilecek farklı ağız ve diş sorunları mevcuttur. Ağız içerisinde yara, dilde yara, ağız mukozası lezyonları, diş hastalıkları ve diş hastalıkları başlıca sorunlar arasında yer alır.

Sindirim Sistemi Hastalıkları: Kediler yavruluk dönemlerinden yetişkinlik dönemlerine kadar olan her evrede sindirim sistemi hastalığıyla karşı karşıya kalabilirler. Sindirim sistemi hastalıkları sebebiyle kedilerde halsizlik oluşumunun ortaya çıkması mümkündür. Ani başlayan halsizlikler özellikle sindirim sistemi kaynaklı olabilir.

Bu makalemizde kedilerde halsizlik neden olur ? sorusunun cevaplarını inceledik.

Originally posted 2020-10-15 12:15:46.

kedibilgisi

Recent Posts

KEDİMİZİ NEDEN YANLIŞ EĞİTİYORUZ ?

KEDİMİZİ NEDEN YANLIŞ EĞİTİYORUZ ?   Bu makalemizde kedimizi neden yanlış eğitiyoruz konusunu ele alacağız.…

7 saat ago

Kedimizin Bölgesel Saldırganlığı Hakkında Ne Yapabiliriz ?

    Kedimizin Bölgesel Saldırganlığı Hakkında Ne Yapabiliriz ? Kedilerin bölgesel saldırganlığı ile başa çıkmak…

19 saat ago

Kedimin Gözleri Neden Sulu ?

Kedimin Gözleri Neden Sulu ? Bu makalemizde kediminiz gözleri neden sulu? adlı konuyu inceleyeceğiz. Kedinizin  gözündeki…

1 gün ago

Kedilerde Diş Bakımı

Kedilerde Diş Bakımı Diş hastalıkları günümüzde en sık görülen kedi hastalıklarıdır ve tedavi edilmezse kediniz…

2 gün ago

Kedilerde Cilt Problemleri

Kedilerde Cilt Problemleri Cilt problemleri kedilerde çok yaygındır. Parazitlere, alerjilere, bakteriyel ve fungal enfeksiyonlara, tümörlere…

2 gün ago

Kedi Gribi nin Önlenmesi

Kedi Gribi nin Önlenmesi Kedi gribi, insandaki gripten farklı değildir. Boğaz ağrısı, burun akıntısı, hapşırma…

3 gün ago