15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.kedibilgisi.com 300
kedi miyavlaması

Neden Kedim Bu Kadar Çok Miyavlar?

Neden Kedim Bu Kadar Çok Miyavlar?

Kediler neden miyavlar? Nedenle yavrulardan yetişkin kedilere doğru değişiklik gösterir. Yavrular, aç, soğuk veya korktuklarında annelerine miyavlarlar. Ancak, kediler büyüdüklerinde, birbirleriyle iletişim kurmak için, çivileştirme, tıslama ve hırıltı gibi diğer seslendirmeleri kullanırlar. Miyavlama, insanlarla iletişimi için ayrılmıştır.

Tabii ki, miyavlama miktarı cinse ve hatta kediye göre değişir. Oryantal ırklar, özellikle de Siyam kedileri büyük “konuşmacılar” olarak bilinir, bu nedenle miyavlamayı sevmeyen kişiler muhtemelen bu ırklardan uzak duracaktır.

Bazı kediler sadece kendi seslerini duymaktan hoşlanırlar, bazıları ise sahipleri ile konuşmaktan hoşlanırlar. Kediniz istediğinizden biraz daha fazla konuşuyorsa, önce nedenini bulmaya çalışın. Sebebini öğrendikten sonra, kedinizin daha az miyavlamasını sağlamak için çeşitli yöntemler deneyebilirsiniz.

Neden Kedim Bu Kadar Çok Miyavlar?

Kediler, bir çok nedenden ötürü miyavlarlar.

Bazı nedenleri;

Hastalık. İlk adım, veterineriniz tarafından yapılacak kapsamlı bir kontrol. Çok sayıda hastalık, bir kedinin açlık, susuzluk veya ağrı hissetmesine neden olabilir ve bunların hepsi aşırı miyavete neden olabilir. Her yaştan kedilerde aynı zamanda aşırı aktifleşmeye neden olabilecek aşırı aktif bir tiroid veya böbrek hastalığı da meydana gelebilir.

İlgi. Kediler yalnız kalmaktan asla hoşlanmazlar. Kediler genellikle oyun oynamak, sevilmek veya onlarla konuşmanızı sağlamak için miyavlar. Kedinizin ilgi için miyavlamasının önüne geçmek istiyorsanız bunu yaptığında karşılık vermeyin.Sadece sessiz kaldığı zamanlarda ilginizi gösterin.Tekrar miyavlamaya başladığı taktirde kedinizden uzaklaşın. Fakat kedinizi görmezden gelmeyin. Her gün onunla oynayarak, severek, tarayarak ve konuşurak kaliteli zamanlar geçirin. Yorgun bir evcil hayvan daha sessiz bir evcil hayvandır bu sözü lütfen unutmayın.

Yemek. Bazı kediler, bir lokmada bir ısırık almayı umarak, mutfakta her yürüdüğünde miyavlar. Ve birçok kedi, beslenme zamanlarına yaklaştığında çok ses çıkarır.Bu sizin için problem yaratıyorsa miyavladığında kedinize yiyecek vermeyin.Kedinizin miyavlamasını bırakmasını bekleyin ve daha sonra yiyeceğini verin. Bu işe yaramazsa, belirli zamanlarda açılan otomatik bir besleyici edinin.Kediniz artık yemek için size değil besleyicinize miyavlayacaktır.Zamanla yemek için miyavlama alışkanlığını bırakacaktır.

Selamlama. Birçok kedi, insanlar eve geldiğinde, hatta onlarla evde buluştuğunda bile miyavlar. Bu, kırılması zor bir alışkanlıktır, ancak sizi görmekten mutlu olduğunu söyleyen pisi olarak bakın.Bu alışkanlığın sizleri mutlu edeceğini düşünüyoruz.

Yalnızlık. Evcil hayvanınız yalnız başına günde birkaç saat harcıyorsa, gün boyunca evcil hayvan bakıcısı almayı düşünün veya evcil hayvanınızın hayatını zenginleştirmek için başka yollar bulun. Örnek olarak,izleyebileceği bir pencerenin dışına kuş yemi koyun.Bunun gibi yollara başvurarak kedinize yalnız kaldığını unutturabilirsiniz.

Stresli bir kedi. Stres yaşayan kediler genellikle daha sesli hale gelir. Yeni bir evcil hayvan veya bebek, evde değişiklikler, bir hastalık veya sevilen birinin kaybı, kedinizi bir konuşmacıya dönüştürebilir. Evcil hayvanınızı neyin strese soktuğunu keşfetmeye çalışın ve değişime uyum sağlamasına yardımcı olun. Bu mümkün değilse, kedinize onu rahatlatması için fazladan ilgi verin.

Yaşlanan kediler, tıpkı insanlar gibi, yaşlandıkça bir zihinsel karışıklık veya bilişsel işlev bozukluğu yaşayabilirler. Kötü niyetli hale gelirler ve özellikle geceleri görünürde bir sebep olmaksızın, kasten ağlarlar. Bir gece lambası bazen kedinizin gece rahatsız edilmemesi durumunda yardımcı olabilir ve veteriner hekimler genellikle bu semptomlara yardımcı olan ilaçları yazabilir.

kedi miyavlaması kedi miyavlaması kedi miyavlaması

Originally posted 2020-10-30 14:18:29.

Paylaş:
Kategori:Eğitim
ÖNCEKİ PAYLAŞIM
Kediler Kedi Evine Nasıl Alıştırılır?
SONRAKİ PAYLAŞIM
Kedi Yemeğinizden Yiyebilir!

0 Yorum

YORUM GÖNDERİN