15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.kedibilgisi.com 300
kediler-asilar

2020 Yılı için Kedi Aşı Fiyatları

İnsanların en yakın canlı dostlarından biri olan kediler dünyanın en temiz hayvanlarından olsa da beslenebilen, evcilleştirilebilen diğer tüm hayvanlar gibi aşılara ihtiyaç duymaktadır. Hastalıkların engellenmesi hem kedinin sağlığı hem de sahiplenen kişiler için önem taşıyan aşılar senenin belirli dönemlerinde yapılması gereken bazı aşılar bulunmaktadır.

Kediler için Aşı Takvimi

Sahiplenilen kediler için, kedinin yaşına göre ve yıllık düzenli olarak yapılması gereken bazı aşılar hayati önem taşımaktadır. Bu aşılar ihmal edilmemesi gerekecek seviyede önemlidir. Eğer yavru bir kedi sahibi iseniz kediniz için karma aşı, lösemi aşısı, kuduz aşısı kesinlikle yapılmalıdır. Ayrıca senede 4 kere olacak şekilde iç parazit aşısı da yapılması gerekir. Her biri için farklı kedi aşı fiyatları uygulanmaktadır. Kediler eğer 6 – 8 haftalık arasında ise yaşı, genel tarama aşısı ile iç ve dış parazit aşısı uygulanır. Bu aşı türü 2 ayda 1 tekrarlanmak koşulu ile devam ettirilir.

8 ile 10 hafta arasında olan kediler için karma aşısı yapılırken, 9 haftalık ile 11 haftalık arasında olanlar ise lösemi aşısı yapılarak aşı takvimine devam edilir. Son olarak 3 ayını tamamlayan kedilere genel tarama aşısı ile kuduz aşısı yapılarak senelik takvimi tamamlanır.

kedi-asi-fiyatlari

kedi-asi-fiyatlari

2020 Yılı Kedi Aşı Fiyatları Ne Kadar?

Genelde 1 veya 2 senede bir ekonominin durumuna göre kedi aşı fiyatları değişkenlik göstermektedir. Çeşitli veteriner ve hayvan bakım evlerinde yapılan bu aşılar için 2020 yılı baz alınarak elde edilmiş ortalama fiyatlara baktığımızda; Kuduz aşısı 60 TL, iç parazit aşısı 60 TL’dir. Karma aşısı için 80 TL gibi bir fiyat ortaya çıkarken lösemi aşısı ise ortalama 70 TL’den işlem görüyor. FIV aşısı ise 100 TL iken en düşük ücretli olan aşı dış parazit olup 45 TL fiyatı bulunmaktadır.

Tabii ki bu fiyatlar genelin ortalamaya düşen yansımalarıdır. Şehre, bölgeye göre değişkenlik göstermektedir. Bölgede hayvan sahiplenmenin yoğunluğu, bölge insanın maddi durumu vs. detaylar göz önüne alındığında çok uçuk diyebileceğimiz fiyatlar söz konusu iken normal diyebileceğimiz fiyatlar da mümkündür. Aşıyı yaptırmadan önce fiyat araştırması yapmak en mantıklı tercih olacaktır. Unutmayın ki aşı yapmak hem kedinizin hem de ev sakinlerinin de sağlığı için önemlidir.

Originally posted 2020-10-26 20:30:39.

Paylaş:
Kategori:Sağlık
ÖNCEKİ PAYLAŞIM
Kedi Tırmalama Tahtası Nedir?
SONRAKİ PAYLAŞIM
Kedi Yatağı Nedir?

0 Yorum

YORUM GÖNDERİN