15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.kedibilgisi.com 300
chinchilla-kedi

Chinchilla Kedi Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Chinchilla Kedi Bakımı

Bu sevimli kedi türü tam bir afacandır. Haftalık olarak sürekli taranma ihtiyacı duyarlar. Tüylerinin uzun ve fazla olması taranma ihtiyacını artırır. Bu sebeple tüylerine uygun bir tarak kullanıldığına emin olun. Tüylerini sık sık taramalısınız. Düzgün taranmadığında ise Chinchilla kedinizde tüy yutma ve kusma gibi durumlarla karşı karşıya kalabilirsiniz. Eğer tüy bakımları aksatılır ise tüylerinde düğümlenme olur. Bu durum aksatılmaya devam edilirse ve iyice düğümlenirse kedinizin tüylerinin tamamını traş etmek zorunda kalabilirsiniz. Taranma sıklığını ne kadar artırırsanız o kadar tüylerin etrafa dökülmesini önlemiş olursunuz. Hem de Chinchilla kedinizi ölü tüylerden kurtarmış ve rahatlamasını sağlamış olursunuz.

Sık sık taranma ölü tüylerin sayısını azaltır ama tüy dökme sorunu bu kediler için kaçınılmazdır. Uzun tırnaklarının, gözlerinin ve kulak etrafının düzenli temizliğine dikkat edilmelidir. Sürekli olmamak kaydı ile banyo yaptırılabilir. Bu afacan kedi türüyle oyunlar oynayarak enerjisini atmasına yardım edebilirsiniz. Bu kedilerin fazladan bakım masrafı yoktur. Bir başka deyişle diğer kedi türleri için ne kadar harcama yapıyor iseniz Chinchilla kediler için de o kadar masraf yaparsınız. Tüm giderlerini 3 başlıkta toplayabiliriz. Başlangıç için su kabı, mama kabı, kedi tuvaleti, tırmalama platformu gibi ürünler almanız gerekir. Bunun dışında kalanlar ise standart olan; kedi kumu, kedi maması gibi giderlerdir. Üçüncü olarak ise extra giderlerdir. Bunlar ise sevimli arkadaşınıza aldığınız oyuncaklar, ödül mamaları ve veteriner ücretlerini içerir.

Chinchilla Kedilerin Beslenmesi Nasıl Olmalıdır?

Bu kediler için özel denebilecek olan gider mamalarıdır. Çünkü Chinchilla kediler, kalıtsal böbrek sorunlarına sahip oldukları için beslenme konusunda ucuza kaçmak onlar için iyi olmayacaktır.  Bu konuda veterinerinizden yardım alabilirsiniz. Kedilerin mama gereksinimleri farklı türlere göre değişiklikler gösterir. Doğru ve düzenli olarak beslenen kediler, daha mutlu ve güzel bir hayat geçirir. Eğer veterineriniz uygun gördüyse çeşitli vitaminler kullanabilirsiniz. Bunu zayıf bünyeli dostlarımız için özellikle tercih ediyoruz. Uyku konusuna gelecek olursak, bu türde de hemen hemen diğer türlerle aynıdır. Diğer kedi türleri gibi günde 13 ile 18 saat civarında uyurlar. Uyumayı çok sevdiğinden dolayı kedinizi evin herhangi bir köşesinde kestirirken görmeniz oldukça mümkündür.

Originally posted 2020-11-02 21:55:00.

Paylaş:
Kategori:Bakım
ÖNCEKİ PAYLAŞIM
Kedi Bakımı ve Banyo
SONRAKİ PAYLAŞIM
Kedilerde Banyo!

0 Yorum

YORUM GÖNDERİN