15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.kedibilgisi.com 300
kedi-mamasi

Kedi Maması Seçiminde Nelere Dikkat Edilmelidir?

Kedi Maması Seçiminde Nelere Dikkat Edilmelidir?

Küçük dostlarımız için beslenme, sağlıkları açısından oldukça önemlidir. Onun gün içerisinde harcadığı enerjinin kaynağı kaliteli mama seçiminden geçmektedir. Ayrıca tüylerinin güzel gözükmesi, sağlıklı bir şekilde yaşaması da seçtiğiniz mamanın kalitesine bağlıdır. Kedimizi doğru bir şekilde beslemek için öncelikle onun için bir diyet planı yapmanız gerekiyor. Yeni bir kedi mamasına geçerken veya beslenme programını hazırlarken kedi mamasının içeriğine de mutlaka dikkat etmeniz gerekiyor.

Kedinizin Özelliklerine Göre Mama Seçimi Yapın

Mama seçiminizi yaparken mutlaka kedinizin yaşına göre seçim yapın. Kediler farklı yaşam evrelerinde, farklı besinlere ihtiyaç duyarlar. Yaşam evresi, kedinizin yavru veya yetişkin olup olmadığını ifade eder. Bunun dışında kedinizin yaşam tarzı da önemlidir. Eğer aktif veya çok hareket etmeyen bir dostunuz varsa buna göre de seçeceğiniz kedi mamasının içeriği değişmektedir. Kedinizin ırkı ve sağlık durumu da onun beslenme şekline yön verir. Bazı ırk kediler kendilerine özel üretilen mamalara ihtiyaç duyarlar. Ayrıca kısırlaştırılmış kediler kilo almaya meyilli oldukları için bu durum da kedi maması seçiminize yön verebilir.

Kediler Ne Sıklıkla ve Ne Kadar Beslenir?

Yavru kediler sütten kesilmeden önce (3 ila 6 hafta) günde en az üç kere beslenmeleri gerekir. Dört aydan sonra günde en az 2 kere beslenme şekline dönebilirsiniz. Kedinizi beslerken en ideal diyet olarak görülen karışık diyeti tercih edebilirsiniz. Bu diyette kediniz kuru kedi mamasıyla beslenirken aynı zamanda yaş mama takviyesinde de bulunarak onu besleyebilirsiniz.

Kedinize vereceğiniz mama miktarı onun yaşına, büyüklüğüne ve aktivite düzeyine göre değişmektedir. Patili dostunuzun günlük mama ihtiyacını veterinerinizden ve aldığınız mama paketinin arkasında yazan kılavuzdan öğrenebilirsiniz.

Yeni Mamaya Geçmenin En İyi Yolu Nedir?

Yeni bir kedi mamasına geçiş yapacağınız zamana bunu zamana yaymak en iyisidir. Kediler seçici canlılar oldukları için yeni mamaya geçme konusunda problem yaşayabilirler. En iyi yöntem kedinizin günlük yediği kedi mamasının içerisine az miktarda yeni mama eklemektir. Kedinizin bir porsiyonuna %25 oranında yeni, %75 oranında eski mamadan koyabilirsiniz. Yeni mama miktarını ilerleyen günlerde artırarak yeni mamaya geçişi kolaylaştırabilirsiniz.

Islak ve Kuru Mama Bir Arada İyi Bir Diyet Olabilir

Islak kedi maması çeşitleri veya kuru mama çeşitleri tek başlarına kedilerin ihtiyaçlarını karşılayamayabilirler. İki tarz kedi mamasının da kendilerine özel avantajları vardır. Kuru kedi maması, içerisindeki tavuk, kuzu ve balık gibi yüksek kaliteli protein içeriğiyle kedinizin ihtiyacı olan çoğu besini karşılar. Aynı zamanda kuru mamaların sert yapısı kedilerin diş ve diş eti sağlığını olumlu yönde etkilemektedir.

Islak mamalar ise içeriğindeki yüksek su oranıyla kedinizin günlük su ihtiyacını karşılayacaktır. Islak kedi maması, sürekli taze duran içerikleri ve kokularıyla kedilerin oldukça sevdikleri mamalardır.

 

 

 

Patili dostlarımızın tüm vücudunun en sağlıklı şekilde çalışması için yediği kedi maması çok önemlidir. Mama seçiminizi kedinizin ihtiyaçları doğrultusunda yapmaya dikkat edin. Damak zevki konusunda ise her kedinin tercihi aynı olmayabiliyor. Bu durumda kedinizin en çok sevdiği et çeşitlerinin olduğu kedi maması çeşitlerini tercih edebilirsiniz.

Tüm bu kriterleri dikkate alıp mama çeşitlerini incelemeye başladığınızda, güvenilir sitelerden orijinal ürünlere ulaşmanız gerekiyor. Tüm bunlar için geniş ürün yelpazesiyle petlebi.com/ adresinden güvenle alışveriş yapabilirsiniz. Aynı gün kargo ile seçtiğiniz mama en kısa sürede sizlere ulaştırılıyor. Ayrıca petlebi.com üzerinde ücretsiz bir şekilde hayvan sahiplenebilir veya ilan ekleyebilirsiniz. Siparişinizi tamamlarken de HAYTAP üzerinden sokaktaki canlara destek olabilirsiniz.

 

Originally posted 2021-01-06 19:23:57.

Paylaş:
Kategori:Beslenme
ÖNCEKİ PAYLAŞIM
Kedilerde İştahsızlık Nedenleri
SONRAKİ PAYLAŞIM
Kedilerin Tırnak Törpüleme Eğitimi Nasıl Verilmektedir?

0 Yorum

YORUM GÖNDERİN