15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.kedibilgisi.com 300
tırmalamatahtsıönemi

Kedi Tırmalama Tahtasının Önemi

Kedi Tırmalama Tahtasının Önemi

 

Kediler boğuşmaktan, oyun oynamaktan ve hırçın sevilmekten hoşlanan küçük sevimli dostlardır. Elbette bu kadar hareketli olan bu sevimli hayvanlar evin belli bölgelerine zarar verebilmektedir. Bunların içinde ise özellikle halı ve mobilyalar yer almaktadır. Tırnaklarını törpülemeye çalışan kediler mobilyaları bir süre sonra kullanılmaz hale getirmektedir. Tırmalama tahtası adı verilen ürünler ise kedilerin her yönden gelişimi için oldukça önemlidir. Bu ürünler sayesinde kediler sadece tırnaklarını törpülememekte, aynı zamanda oyun da oynamaktadır. Pek bir işlevi yokmuş gibi görünen bu ürünlerin önemi ise aşağıda yer almaktadır.

 

Kedi Tırmalama Tahtalarının Faydası

 

Tırmalama tahtası sayesinde kediler tırnaklarını mobilyalar üzerinde törpüleme ihtiyacı duymamaktadır. Özellikle bu ürün kedilerin belli alışkanlıklar edindikten sonra en sevdikleri oyuncaklar haline de gelmektedir. Kediler bu ürün sayesinde evdeki mobilyalara da zarar vermemektedir. Böylece kedi bakımını üstlenen kişiler de evdeki eşyaları sürekli yenilemek durumunda kalmamaktadır.

Tırmalama tahtası modelleri farklılık gösterdiğinden daha işlevli olan ürünlerin satın alınması kedinin gelişimini de desteklemektedir. Özellikle halkalı ve uyku bölümlü olan tırmalama tahtaları belli bir süre sonunda kedilerin vazgeçilmezi haline gelmektedir. Böylelikle kediler daha çok bu ürünlerle vakit geçirmekte ve zekaları da doğru orantılı olarak gelişmektedir. Kas yapısını güçlendiren ve kedilerin özgüveninin de gelişmesine destek olan bu tahtalar piyasada pek çok pet shop tarafından temin edilebilmektedir.

Originally posted 2020-10-23 21:04:57.

Paylaş:
Kategori:Bakım
ÖNCEKİ PAYLAŞIM
British Shorthair Kedi Özellikleri
SONRAKİ PAYLAŞIM
Kedi Evi Nedir?

0 Yorum

YORUM GÖNDERİN