15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.kedibilgisi.com 300
kedi kumu

Kedi Kakası Temizliği İçin 2 İpucu

Kedi Kakası Temizliği İçin 2 İpucu

Kedi kakasını temizliği ile uğraşmak bir kediyle yaşamanın en heyecan verici veya eğlenceli kısımlarından biri değildir, ama yapılması gerekir. İşlemi sizin için biraz kolaylaştırmak için işte birkaç ipucu.

Temizleme Görevinizi Zamanlayın

Kedi kumu kutularınızın her birini günde en az iki kez temizlemeniz gerekir. Birden fazla kediniz varsa daha sık kürek kullanmanız gerekebilir.

Bu görevi yerine getirdiğinizden emin olmanın en iyi yolu bir zamanlamaya göre yapmaktır; rutin yap. Üst üste üç hafta boyunca günde iki kez aynı anda zamanda yaparsanız, kendinize bir alışkanlık haline getirmiş olacaksınız.

Haftada bir kez, kum kutusunu tamamen boşaltmanız, kalan çöpü atmanız ve kutuyu sabun ve suyla yıkamanız gerekir. Bu görevi otomatik programınıza koymak da iyi bir fikirdir.

Unutmayın: Kum kutusunu yeterince temiz tutmazsanız, kedinizin başka bir yere gitmeye karar vermesi riskini alırsınız. Sonra halıdan kaka almaya başlayacaksın ya da daha kötüsü kedi idrarını temizlemeye çalışabilirsiniz.

Faydalı Araçlar Alın

temizleme küreği

İş için doğru araçlara sahip olmak her durumda yardımcı olur ve kedi kakası bakımı da istisna değildir.Delikli kürek edinmeniz kumda bulunan idrar topaklarını ve kedinizin kakalarını toplamakta sizlere büyük kolaylık sağlayacaktır.Ayrıca kumun demiz kalan kısmını çöpe atmanıza engel olacaktır.

Kum kabının altına bir paspas sermeniz sizin için faydalı olacaktır.Dışarı çıkan kumu paspas ile alarak kabın içine geri koyabilirsiniz.

Kediniz tüylerine kakasını bulaştırırsa,nasıl kedinize banyo yaptırmanız gerektiğini buradan öğrenebilirsiniz.

Originally posted 2020-11-05 13:50:22.

ÖNCEKİ PAYLAŞIM
Kedi Pireleri: Kedimde Pire Var Mı?
SONRAKİ PAYLAŞIM
Kedilerin Dişleri Nasıl Temizlenir?

0 Yorum

YORUM GÖNDERİN